Zmęczony przemysłowym chlebem? Wybierz rzemieślniczą piekarnię

Tu uzyskasz więcej szczegółów o ofercie tradycyjnej piekarni Kraków

Pieczywo jest jednym z najważniejszych elementów naszej diety. Jemy go bardzo wiele, zatem dobrze, jeśli będzie on pierwszego gatunku. Nic zatem dziwnego, iż produkowane przemysłowo chleby tracą ostatnio klientów – są niesmaczne, a po paru dniach stają się nieprzydatne do spożycia. Na naszych stołach ostatnio coraz częściej goszczą chleby wyrabiane tradycyjnymi sposobami i niezawierające syntetycznych dodatków poprawiających ich właściwości. Dlaczego dobrze je kupować? Jak one powstają? Jak działa tradycyjna piekarnia?

Co znajdziemy w tradycyjnej piekarni?

Jak łatwo się domyśleć, tradycyjna piekarnia w dużych miastach (jak na przykład Kraków) swoją ofertę opiera na rzemieślniczych chlebach. Zazwyczaj bywają produkowane na zakwasie, choć łatwo znaleźć także wypieki drożdżowe. Oprócz tego klienci rzemieślniczych piekarni chętnie wybierają pieczywo, które w ostatnich dekadach zniknęło ze sklepów – między innymi obwarzanki. Tradycyjne chleby zawierają nierzadko też najróżniejsze ziarna lub rodzynki.

Dlaczego powinieneś postawić na pieczywo z tradycyjnej piekarni?

Źródłem popularności rzemieślniczego pieczywa jest przede wszystkim jego smak – pod tym względem plasuje się dużo wyżej niż pieczywo z fabryki. Zaletą opisywanego chleba okazuje się też jego różnorodność – wśród dziesiątek gatunków najróżniejsi ludzie znajdą wyroby dostosowane do swoich oczekiwań. Nie sposób nie wspomnieć też tego, iż wypieki, które proponuje tradycyjna piekarnia okazują się znacznie zdrowsze, gdyż nie zawierają niebezpiecznych dla ludzkiego organizmu syntetycznych dodatków.

Nasze dane:
Piekarnia Pochopień
ul. Kochanowskiego 22
31-127 Kraków

Tel.: 12 633 75 02
E-mail: [email protected]